MISTIFY

Informacje, opinie, porady, zakup

[vc_row margin_top=”40″ margin_bottom=”80″ padding_left=”40″ padding_right=”40″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”40″ padding_bottom=”40″ parallax_speed=”0.1″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Mistify photoMistify to płynny, wysokiej klasy suplement diety od Synergy WorldWide. Składa się z unikalnych składników – bogatych w substancje odżywcze i mikroelementy. Napój dostarcza organizmowi energii niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mistify stwarza każdej komórce odpowiednie warunki do pracy i regeneracji. Znacznie ułatwia kontakt pomiędzy poszczególnymi komórkami jak i z wewnętrznym biochemicznym systemem informacyjnym organizmu.

Suplement zawdzięcza nadzwyczajne właściwości unikalnemu składnikowi – brazylijskiemu owocowi Açaí. Naukowcy udowodnili, że Açaí może znacznie zmniejszyć szkody spowodowane przez wolne rodniki aż o ok. 40%! Wolne rodniki czynią spustoszenie w całym organizmie, uszkadzając komórki, doprowadzając do przedwczesnego starzenia oraz powodując wiele chorób cywilizacyjnych. Rola naturalnych reduktorów wolnych rodników jest coraz istotniejsza ze względu na zwiększające się zanieczyszczenie środowiska i krytyczne wartości promieniowania słonecznego – ultrafioletowego. Jagody oraz Açai w Mistify są liofilizowane, przez co sok zachowuje wszystkie unikalne właściwości. Działanie Acai wspierają bogate w antyoksydanty ekstrakty z wyjątkowych odmian, winogron i innych owoców.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row margin_top=”0″ margin_bottom=”80″ padding_left=”40″ padding_right=”40″ bg_color=”#ff99ff” bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”40″ padding_bottom=”40″ parallax_speed=”0.1″][vc_column width=”1/1″][dt_teaser type=”uploaded_image” target=”blank” style=”1″ content_size=”normal” text_align=”left” background=”no” animation=”none”]

ORAC

[/dt_teaser][dt_gap height=”20″][vc_column_text]

ORAC-valueORAC to współczynnik określający zdolność absorpcji rodników tlenowych (miara antyoksydacyjnych wartości substancji). Wartości ORAC dla znacznej większości owoców i warzyw określone zostały przez laboratoria, dostępne również w literaturze naukowej. Wg powszechnych danych, 100 gramów owocu Acai zawiera aż 18000-20000 jednostek ORAC!

Dr Ronald Priori z The US Departament of Agriculture Research Service w Tufts University, Boston, Massachusetts zaznaczył:

zwiększając spożycie owoców i warzyw, szczególnie tych o wysokiej wartości ORAC, można znacząco podnieść poziom antyoksydantów w krwioobiegu nawet o 15 – 20%.

W Uniwersytecie Tufts w Bostonie prowadzone są testy zwane ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – czyli zdolność absorpcji rodników tlenowych), które mierzą in vitro zdolność żywności, osocza krwi i praktycznie każdej substancji zdolnej do neutralizowania wolnych rodników tlenowych.

Badania w The Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging w Uniwersytecie Tufts w Bostonie sugerują, że spożywanie owoców i warzyw z wysoką wartością jednostek ORAC może przyczynić się do spowolnienia procesu starzenia zarówno w organizmie, jak i mózgu. Początkowe dowody wskazują, że ta aktywność antyoksydacyjna przekłada się na zwierzęta, chroniąc komórki i ich składniki przed uszkodzeniem. Dostarczanie dużej ilości pokarmu o wysokiej aktywności ORAC, takiej jak szpinak, truskawki i borówki, znacznie zwiększa siłę antyoksydacyjną ludzkiej krwi, zapobiega utracie długoterminowej pamięci i zdolności uczenia się u szczurów w średnim wieku, utrzymuje zdolność komórek mózgowych szczurów w średnim wieku do odpowiedzi na chemiczne bodźce oraz chroni naczynia przed uszkodzeniem oksydacyjnym.

Na podstawie dotychczasowych dowodów, eksperci w USDA i Tufts University sugerują zwiększenie dziennego spożycia od 3000 do 5000 jednostek ORAC, by mieć znaczący wpływ na pojemność antyoksydacyjną osocza i tkanek.

100 g napoju Mistify to 20 000 ORAC

1 dzienna porcja 60 ml to 10 000 ORAC

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row margin_top=”0″ margin_bottom=”80″ padding_left=”40″ padding_right=”40″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”40″ padding_bottom=”40″ parallax_speed=”0.1″][vc_column width=”1/1″][dt_teaser type=”uploaded_image” target=”blank” style=”1″ content_size=”normal” text_align=”left” background=”no” animation=”none”]

Skład

[/dt_teaser][dt_gap height=”20″][vc_column_text]

Acai icoJagoda Açai (Euterpe oleracea)

Zawiera silne przeciwutleniacze, neutralizujące wolne rodniki, co mniejsza stres oksydacyjny. Zawiera także niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe, aminokwasy, antocyjany i sterole roślinne.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Borówka amerykańska icoBorówka amerykańska (Vaccinium corymbosum)

To zestaw przeciwutleniaczy. Owoce borówki bogate są w mikro i makroelementy, w szczególności wapń, fosfor, potas.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Borówka czarna icoBorówka czarna (Vaccinium myrtillus)

Jest mieszaniną flawonoidów i antocyjanin, bogatych w przeciwutleniacze. Zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Dla 100 gramów borówki czarnej wartość ORAC wynosi ok. 13000!

[/vc_column_text][vc_column_text]

Malina icoMalina właściwa (Rubus idaeus)

Zawiera w sobie liczne białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały. Jest bogata w antocyjaniny oraz kwas elagowy. Przywraca zdrowie komórkom. Wartość ORAC 100 g maliny właściwej to ok. 6000.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Goji icoJagoda Goji (Lycium barbarum)

To owoc ynanz w medycynie chińskiej od tysięcy lat. Antyoksydant idealny. Zawiera aż 18 rodzajów aminokwasów, w tym osiem egzogennych – min. izoleucynę oraz tryptofan. Goji zawiera 21 minerałów, główne to: cynk, żelazo, miedź, wapń, selen i fosfor. Jest bogatym źródłem beta-karotenu oraz witamin B1, B2, B6 i E.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Czerwone winogrono icoCzerwone Winogrono

Jest źródłem ogromnej ilości przeciwutleniaczy z wysoką zawartością flawonoidów, witaminy C, antocyjanin, polifenoli i potasu.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Zielona herbata icoZielona Herbata (Camellia sinensis)

To źródło przeciwutleniaczy o powszechnie znanym, dobroczynnym działaniu. Mistify jest źródłem zielonej herbaty BEZ KOFEINY.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Witamina B6 icoWitamina B6

Pomaga w prawidłowej syntezie cysteiny i prawidłowej produkcji czerwonych krwinek, zmniejsza również uczucie zmęczenia i znużenia.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Sposób dawkowania

[/vc_column_text][dt_gap height=”20″][vc_column_text]

Pij Mistify dwa razy dziennie między posiłkami po 30 ml (godzinę po posiłku i 30-40 min przed następnym). Przed każdym użyciem należy wstrząsnąć butelką. Po zerwaniu folii ochronnej, produkt należy przechowywać w lodówce.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]